maandag 27 november 2017

Dag 1: De burcht van Logne en speleologie

Na lang wachten was het deze morgen eindelijk zo ver! We vertrokken eindelijke richting Durbuy voor de leukste week van ons leven!
We verzamelden omstreeks 9u15 in het station te Brugge. Iedereen was stipt op tijd. Enkel de zon was haar werk vergeten doen. De regen viel echter met bakken uit de lucht. We lieten het echter niet aan ons hart komen en trokken vol goede moed richting Sy!

Op het perron werd het allemaal nog wat natter want we konden onze tranen niet bedwingen. Ook de mama's en papa's hadden het even moeilijk maar éénmaal de trein vertrok, konden we het allemaal best wel plaatsen. Trouwens vrijdag zal er al snel zijn en dan hebben we tranen van verdriet omdat de bosklassen al achter de rug zijn!

De eerste tussenstop werd het station in Luik. Daar moesten we even overstappen richting het station van Sy. Juf Els en meester Thomas leidden alles in goede banen. Het was best wel spannend.

Vanuit het station in Sy moesten we nog even stappen richting de burcht van Logne. Dat was direct een goede oefening voor de rest van de week! Jammer genoeg was de zon nog steeds niet van de partij en stapten we van de ene regendruppel naar de andere. Maar zoals we al eerder vertelden, we lieten het niet aan ons hart komen! We stapten als volleerde wandelaars naar de burcht.
Daar werden we rondgeleid en mochten schatten zoeken.


Na de rondleiding werden we afgehaald door Willem met de bus van LPM. De regen bleef uit de lucht vallen. Het deed ons echter niets. We waren te benieuwd om onze verblijfplaats voor de komende 5 dagen te zien. Eenmaal aangekomen sleurden we de bagage naar onze kamer. Waarom hebben we toch zo'n grote, zware valies meegebracht? Gelukkig konden we op elkaar rekenen.
Vlug de bedden opmaken en daarna aftellen voor het avondmaal! Onze buikjes knorden al!


Als avondmaal was het rijst met kip in de currysaus. We smulden ons buikje vol. Het was echt wel
lekker!
Na het avondmaal trokken we onze vuile kledij aan want we werden nog aan de grot verwacht voor een tochtje speleologie.
Eerst wat stappen, geloof ons maar, we worden nog echte kraks in het wandelen, en daarna trokken we de grot in.

Iedereen overwon zijn angst en trok mee de grot in. We kropen doorheen kleine openingen, we gleden van een stenen glijbaan en we zochten de weg naar buiten. Het was best wel spannend maar superleuk!


Na de speleo namen we nog een heerlijke douche en kropen omstreeks 22u15 onder wol!
We kunnen al even dromen van deze eerste leuke dag! We kijken al uit naar morgen! Benieuwd wat er morgen op het programma staat!

Mama, papa, maak jullie geen zorgen!
Het gaat hier zotzalig goed!