dinsdag 28 november 2017

Dag 2: Wildcraft en avonturenpark

Opstaan... Opstaan...
Om 7u30 kwam meester Thomas ons vrolijk wekken. Hij was heel vrolijk. Zou de rustige nacht en het feit dat we gisteren direct in slaap vielen daar voor iets tussen zitten? We konden dus best van zijn vrolijkheid - niet dat hij anders niet vrolijk is - profiteren om ons rustig klaar te maken.
Buiten was het nog steeds donker maar we zagen dat het gestopt was met regenen. Benieuwd of we vandaag wel de zon eens konden groeten!

Om 8u trokken we naar de ontbijttafel. Boterhammen met choco, confituur of kaas werden hard gesmaakt. Ook de cornflakes werden zorgvuldig naar binnen gewerkt. We smulden ons buikje vol want het zou een drukke en sportieve dag worden.

Na het ontbijt trokken we onze warme kledij aan. Eenmaal beneden - we slapen op de 2de verdieping - werden onze pantoffels ingeruild voor onze stevige stapschoenen. Toen we deur opentrokken zagen we een hele mooie verrassing voor ons stralen! Inderdaad, de zon kwam ons groeten.
We genoten van de eerste zonnestralen en hopen dat we haar nog veel zullen zien deze week.
Op de afgesproken plaats stond ook een oudere man op ons te wachten. Groot, stevig gebouwd, klein snorretje en nogal bruingroen gekleed... Deze man, Leo genaamd, bleek onze gids voor deze ochtend te zijn.


Leo stelde zichzelf even kort voor en vertelde ons dat we vandaag 'Wildcraft' gingen doen. Wildcraft is het leren overleven in de natuur. 3 dagen kan je zonder water, 2 weken zonder eten maar je mag vooral geen kou leiden.
We trokken het bos in en werden in 4 groepen van 7 verdeeld. We moesten een hut bouwen met takken en bladeren. Deze moest zo waterdicht mogelijk zijn want op het einde van de bouwwerken moest 1 iemand in de hut gaan liggen en werd deze dan besprenkelt met water. Dit leek een serieuze opdracht maar dan had hij toch even de jongens en meisjes van Vivenkapelle onderschat.
We zochten dikke takken, grote stenen en heel veel bladeren...
We bouwden de meest fantastische hutten uit heel Durbuy en omstreken. Slechts 1 van de 4 hutten liet een klein beetje water door. De juffen en meester waren terecht fier op ons. 
Na het bouwen van de hutten werden we ondergedompeld in het maken van vuur. We konden best wel wat warmte gebruiken. Ook al deed de zon echt haar best, echt warm is het toch niet. Maar we klagen niet hoor! Het is hier veel te leuk om te klagen... Maar goed, vuur maken dus...
Met wat watten en een firestone probeerden we wat vuur te maken. Bij de ene liep het wat vlotter dan bij de ander maar iedereen bleef proberen.
Ondertussen had Leo een kampvuur gemaakt en kregen we als verrassing, omdat we zo'n toffe bende zijn, elk 3 marshmallows om op te smullen! Mmmmm, ze smaakten heerlijk!


Na de Wildcraft was het tijd om te eten. Gehaktballen, patatjes en appelmoes. We smulden opnieuw ons buikje vol. Het is hier echt wel lekker in de land van Marc Coucke. Zou Wout Bru toch stiekem hier de keuken speciaal voor ons doen?
Na het middagmaal trokken we richting het avonturenpark. Klimmen, klauteren, deathride en nog zoveel meer stonden op het programma. Voor sommigen was dit best wel wat angstaanjagend maar we lieten ons niet kennen. We trokken allemaal - soms met wat schrik - het avonturenpark in. Iedereen zette zijn/haar beste beentje voor, sommigen overwonnen hun angst. En als iemand het dan even lastig had, kon hij/zij rekenen op de steun van zijn/haar klasgenoten. De juffen en meesters genoten met volle teugen van onze prestaties en teamwork! Echt knap om te zien hoe hier elke dag opnieuw grenzen worden verlegd, angsten worden overwonnen! Dat belooft voor de rest van de week!

Na het avonturenpark werden we alweer aan tafel verwacht. Vanavond stond spaghetti bolognaise op het menu. Jullie kunnen het waarschijnlijk alweer raden?!? Het werd weer smullen!!
Ondertussen was het buiten alweer donker geworden en ook de regen wou ons nog even komen groeten.
Wegens de hevige regenbui besloten de juffen en meesters om de avondactiviteit, een oriƫntatieloop, uit te stellen naar morgen en in de plaats daarvan genoten we van een heerlijke warme douche.
Na het douchen kwamen onze vrienden van OLVA De Meersen nog even samen een gezelschapsspel spelen.


Na een rustige - wat ons eigenlijk wel deugd deed - avond vielen we als roosjes in slaap. Waarover zouden we deze nacht dromen? Over zelf vuur maken? Over de heerlijke marshmallows? Over het avonturenpark? Over meester Thomas? Over...?
Weet je wat? We zullen het je morgen weten te vertellen!

Beste mama, beste papa, beste ...
Maak jullie geen zorgen!
Het gaat hier zotzalig goed!

Tip: Als je op de foto's klikt dan worden ze uitvergroot šŸ˜ƒ