zaterdag 2 december 2017

Dag 5: Fotozoektocht + Terugreis

Goedemorgen, morgen, goeiendag... 
Om 7u30 kwam de juf ons voor een laatste keer wekken. Het opstaan ging echter niet zo vlot als de afgelopen dagen maar we moesten er door. We raapten onze moed bijeen en trokken onze kleren aan. Tussendoor propten we nog wat vuile kledij in onze overvolle valies. Het blijft een mysterie hoe mama al onze kleren in 1 valies heeft gekregen.

Deze ochtend werden we verrast met een reepje chocolade op ons bord. We aten ons buikje vol en trokken vol goede moed naar onze kamer om een tweede poging te ondernemen om die dekselse valies dicht te krijgen. Wonder bij wonder ging dit vlotter dan voor het ontbijt. We persten al onze kledingstukken in onze valies en al vlug werd onze kamer leeg gemaakt. We plaatsen onze valiezen in de grote zaal, zoals de juf en meester hadden gevraagd.Eenmaal iedereen klaar was vertrokken we richting Durbuy. Daar werden we in groepjes van 4 verdeeld. Per groepje kregen we van de juf een mapje met een balpen en heel wat foto's. Aan de hand van de foto's moesten we heel wat vragen beantwoorden. Dit was best wel een moeilijke opdracht. We zochten zo goed we konden. Sommige foto's vonden we direct, andere foto's zaten wat beter verstopt. Maar we maalden er niet om en bleven zoeken. Omstreeks 11u was het verzamelen geblazen en keerden we terug richting het heem.

Daar genoten we van een laatste middagmaal. Deze keer werd er varkensvlees met aardappelen en wortelen/erwten naar binnen gespeeld. We genoten een laatste maal met volle teugen. Ondertussen was ook Willem aangekomen. We kregen allemaal een polsbandje en enkele kaarten van LPM. Naar het schijnt organiseren ze hier ook paaskampen en zomerkampen. Als jullie ons een weekje kwijt willen, aarzel dan niet om ons hier in te schrijven. 😁

Omstreeks 12u30 vertrokken we met de bus naar het station in Barvaux en lieten we Durbuy achter ons. Iets voor 13u stapten we in de trein en kon het nagenieten van de bosklas beginnen.

Na een heel vlotte en rustige treinrit - Inderdaad, we waren een heel stuk rustiger dan maandag... Zou dit door de vermoeidheid komen? -  kwamen we omstreeks 16u00 aan in het station te Brugge. Daar stonden al heel wat mama's en papa's ons op te wachten. Nu beseften we het pas echt... De bosklassen zitten erop ... Deze fantastische week is voorbij gevlogen... Ons hartje zit vol van de mooie herinneringen...Dank je wel mama en papa voor deze kans!
Dank je wel juffrouw Els, mevrouw Kris, meester Thomas en meester Olivier voor de goede begeleiding deze week!
Dank je wel aan Willem, Tom, Ruben en Jaron voor de leuke en coole activiteiten deze week!
Dank je wel lieve klasgenootjes om dit samen met jullie te mogen beleven!
Dank je wel aan mezelf om elke dag het beste van mezelf te geven en te genieten van elk moment die me deze week heeft geschonken!


Beste mama, beste papa!
Wees gerust!
Het gaat hier zotzalig goed!